Direktlänk till inlägg 30 januari 2008

Footloose, helt underbart bra!!! Gå & se!!!

Av dagh - 30 januari 2008 13:06

Va ett tag sen ja skrev nu och självklart så är det stor risk att mitt projekt med blogg går i graven redan innan de börjat.... ungefär.


I fredags åkte jag jag till Göteborg med en kompis.

Hela resan började med att tåget var försenat. Självklart var jag inte sen me att tänka att nu kommer de här bli rena rama katastrofen. Men i längden va de bara bra, för då slapp vi stå o vänta i Katrineholm på nästa tåg. Nu blev de bara 5 min istället för 20 min. Och de räckte i den blåsten som va!

Vid ca 22.20 va vi framme i Göteborg, klev av tåget, leta upp en pressbyrå för att köpa spårvagnskort, ta sej mot spårvagnarna för vidare transport till A´s syster J.

På lördagsmorgonen var jag självklart helt slut! Men tog mej till slut upp ur sängen o åt en riktigt smaskig frukost. De e sällan man sitter ihop flera st o bara umgås o äter frukost. Har allting framdukat på frukostbordet osv. Oftast sticker ja bara in huvudet i kylskåpet o tar de ja vill ha o fixar iordning de vid diskbänken. Därför va de riktigt skönt att för omväxlings skull ha allt framme, e så mycke mysigare så.

Vid 11-tiden åkte jag o A ner till Nordstan för lite shopping! Första affären vi besökte va Cubus o ja fyndade ett par Jeans för 100:- Och ja behövde verkligen ett par Jeans oxå. Hitta en butik som inte finns här i stan, Rut med flera, riktigt rolig faktiskt. Men hitta tyvärr inget där då. Strax innan 13 så kom AA, en gammal kompis hemifrån som flyttat till Göteborg. Superkul o träffa henne då de var evigheter sen sist! Sen gick vi en sväng förbi Hemtex, de e en affär som nästan alltid verkar ha 50% på allting! De blev ett örngott där, eftersom alla  mina örngott hemma  är trasiga. Ett linne på Pepper köptes oxå innan A gick för att träffa sin syster och AA o ja gick för att leta efter ett trevligt lunchställe!

Även fast AA bott 1,5 år i Gbg så var lokalsinnet inte de bästa men vi hitta till slut ett mysigt ställe som AA vart på innan, Vanilj Cafe o Bar (tror ja de hette) . Dem hade många otroligt goda pajer, de såg iaf otroligt goda ut :) Jag bestämde mej genast för att om ja orkade efter lunchen så skulle ja köpa en paj oxå. Kan upplysa om att de blev en äpplepaj m vaniljsås *mums*. Efter lunchen som blev en riktig långlunch var det dax att möta upp A m syster för vidare färd "hemåt" för att förbereda sej inför kvällens äventyr. Musikal på Storan. FOOTLOOSE!!!

Efter lite fika, en drink o byte av kläder så begav vi oss av till spårvagnen. Vi anlände till Storan med 10 minuters marginal ungefär. Det blev ett snabbt besök på toa, köp av program o sen till slut letade vi upp våra platser. Lite missnöjd me platserna blev jag! Man såg inte riktigt ordentligt och de framför lutade sej över kanten så att vi såg ännu sämre "Tack för det"!!!. Men vi stog upp o satt på uppfällda stolar så att vi fick perfekt utsikt över sen. Hade inte musikalen varit så bra så hade jag klagat rejält över dem platserna.

Footloose var så bra, alla medverkande var otroligt duktiga. Sångerna, dansen, dekoren, storyn - ja ALLT. Extra kul me några medverkande me anknytning till Norrköping, e alltid kul o höra lite östgötska :) Måns Zelmerlöw, Sahlene o Peter Johansson var otroligt duktiga. En favorit var oxå Robert Carlsson som gjorde en otroligt bra tolkning av Micke.

Men är de nån som är sugen o se en musikal kan ja verkligen rekommendera Footloose.

Efter föreställningen blev de spårvagn hemåt för en liten nattmacka för att sen krypa i säng.

Söndags förmiddan spenderades på Frölunda Torg med lite mer shopping! Köpte en tröja på Rut m. fl. och ännu ett örngott på Hemtex. Blev lunch på McDonalds innan de var dax o bege sej hemåt mot Norrköping.


I sammanfattning av helgen så e ja otroligt imponerad av FOOTLOOSE. Skulle jättegärna se den igen. Man får ett annat intryck när man ser något en andra gång. Filmen från 1984 e beställd o ska ses på freda, får se vad man tycker om den. Just nu känns de som om ingenting kan jämföras med musikalen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dagh - 12 maj 2010 23:19

 Är precis hemkommen från att ha firat pappa på hans födelsedag. Presenten han inte fram i tid men att träffas o umgås e huvudsaken!   Nu är det 4 dagar av ledigt o se fram emot. Härligt!!! Utanför fönstret regnar, blixtrar o mullrar de. Nu ...

Av dagh - 27 mars 2010 15:41

... me ett litet kort inlägg.   Mycket har hänt sen sist. Bra som dåligt. Livet går vidare vad som än händer runt omkring en. Det är inte mycket som jag kan göra för att påverka vissa händelser. Det är bara att acceptera det. Visst vissa saker ka...

...

Av dagh - 16 februari 2010 21:36

Ibland händer det mycket i ens liv, i o omkring det.Hinner knappt med mej själv, ibland är det skönt, ja slipper fundera.Ja går i ide ett tag.... ...

Av dagh - 16 februari 2010 21:32

Nu e partyhelgen me tjejerna bokad! Lämna stan o dra söderut mot "nya" miljöer ;)   Planen är en massa skoj, härligt party o god hotellfrukost me fina tjejer.   Linköping, here we come!!! ...

OS

Av dagh - 16 februari 2010 21:26

OS är igång, kvällarna ägnas åt skidskytte, skidor o alpint. En guldmedalj har de blivit och hoppas på fler snart. Skidskytte har de däremot gått lite sämre, undrar om de blir en medalj överhuvudtaget?   Imorn är de dax för lite övertid igen. För...

Ovido - Quiz & Flashcards